Vakantietip: 15 | praktijkverhalen over kennismanagement

Het boek “15 | praktijkverhalen over kennismanagement” werd 10 juni jl. officieel gepresenteerd tijdens het congres Kennis in Praktijk in het WTC Rotterdam en is vanaf heden verkrijgbaar. Samen met Daphne Depasse heb ik hier aan mogen meewerken en ben erg trots op het resultaat.

Het is een mooie ‘hard cover’ uitgave geworden, met een voorwoord van Mathieu Weggeman (Hoogleraar organisatiekunde aan de TU Eindhoven en schrijver van het Managementboek van het jaar 2008) en prachtige foto’s van Daniëlle van der Schans. De eerste reacties zijn overweldigend: 600 verkochte exemplaren binnen 2 weken en een drietal hogescholen heeft zelfs aangegeven om het boek op te willen nemen in het lespakket!

Waar gaat het over?
Organisaties zitten van nature vol authentieke, informele verhalen die een waardevolle inkijk geven in de manier waarop er met kennis wordt omgegaan. Dit boek bestaat uit een collectie van vijftien van die verhalen. Zij geven een beeld van de ervaringen, successen, uitdagingen, dilemma’s en trends van kennismanagement in de praktijk van: Allen & Overy, Deloitte, Gemeente Amsterdam, Getronics Consulting, GGZ Delfland, ICIMOD, ING, Kennisland, KPMG Meijburg, McKinsey, ministerie van Financiën, Politieacademie, Shell, Strukton Civiel en Winkwaves.

Praktijkverhalen
Voor dit boek is expliciet gekozen voor de persoonlijke verhalen, omdat die verbinden, betekenis en context geven, inspireren, in beweging brengen en concreet kunnen maken wat abstract is – óók datgene wat nogal eens ongrijpbaar blijft, zoals organisatiecultuur en gedrag. De vijftien verhalen laten een mix laten zien van benaderingen en vertellen over sociale, organisatorische en technologische aspecten: over cultuur, mensen, middelen, processen, instrumenten en ICT tools.

Het is een boek, zoals Mathieu Weggeman in zijn voorwoord zegt, “voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe andere organisaties kennismanagement ‘doen’… Het maakt je wijzer, het inspireert en voor je het weet, ben je er zelf mee aan de gang.”

In de winkels
15 | praktijkverhalen over kennismanagement is verkrijgbaar via de boekhandel of rechtstreeks bij uitgeverij Essentials.
– hardcover, 192 pagina’s, € 29,95 incl. btw, ISBN 978 90 772520 86.
Online is het boek op dit moment ook te koop via onder meer Bol.com.

Scroll naar boven