Past, Present and Future of Information Management

Het gebeurt niet zo vaak dat er een grootschalig Europees onderzoek wordt gehouden over de toekomst van Information Management. Daarom wilde ik je deze white paper niet onthouden.

Het is uitgevoerd door LexisNexis (en ik heb daar ook een klein beetje aan mogen toevoegen) onder zo’n 500 respondenten uit het informatievak (onder andere informatieprofessionals, onderzoekers, bibliothecarissen en marktonderzoekers). En is tevens gebaseerd op uitgebreide interviews met senior informatiespecialisten, die ook in dit rapport worden weergegeven.

Dit rapport analyseert de huidige informatieomgeving en benadrukt de noodzaak voor informatiemanagers om uit hun rol van facilitator te kruipen en zich als adviseur op te stellen, om zo een grotere bijdrage te leveren binnen de organisatie. Je zult -denk ik- geen wereldschokkende conclusies tegenkomen, maar het is altijd prettig om dergelijke resultaten gevalideerd te zien. Al is het alleen maar om je eigen positie te kunnen bestendigen richting management!

Lezen!

Scroll naar boven